ck logo

Välkommen till q-kungen

q-kungens hemsida beskriver livets händelser i ett fotoalbum och med videofilmer. Hemsidan uppdateras kontinuerligt, så besök gärna hemsidan med jämna mellanrum för att se hur den utvecklas. Nedanstående sida visar senaste uppladdade fotoalbum och videofilmer.  Dessutom finns det artiklar om lite av varje. I högerspalten finns månadens bild och nostalgiåterblick.

Båtliv 2008-2010

Äntligen var det dags att genomföra den efterlängtade jungfrufärden 2009 med båten Nordkap 20! Händelsen ägde rum en julikväll vid Björkborns båthamn.

Med på jungfrufärden var tre förväntansfulla generationer, far-son-barnbarn. Timsälven låg spegelblank, så generationen beräknade att jungfrufärden skulle pågå i 30 minuter!

Skeppsredaren kunde bara konstatera att Nordkap 20 flöt fint i den strömma älven. Efter cirka 10 meter från sjösättningsrampen hände någonting med propellern som slutade att rotera runt! Med den nya inköpta paddeln lyckades generationen att paddla tillbaka till sjösättningsrampen!

Vår egen motorexpert KP kunde konstatera att propellerbulten hade gått av. Skeppsredaren hade naturligtvis en extra bult, så motorexperten kunde montera den på kort tid.

Efter välförtjänt fika med dopp var det dags för jungfrufärd nummer två med samma besättning. Nu var inriktningen att generationen skulle färdas till öppet vatten. Efter ca tre minuter båtfärd upptäcktes via kikare längre att det fanns en grön och en röd pinne som stack upp ur vattnet, generationen var stum eftersom ingen visste på vilken sida man skulle åka, inte ens 4-åringen visste, lär dom sig ingenting på fritids numera. 4-åringen frågade varför styrmannen körde på vänster sida. Inget svar kom från far eller farfar!

Efter att passerat med viss tvekan sjömärkena var det dags att göra en U-sväng för att testa båtens hastighet. Generationen drog ned sina skeppsmössor när styrman drog gasen i bott, ingenting hände, t.o.m. en roddbåt skulle kunnat passera oss.

Efter några minuter närmade vi oss sjösättningsrampen, vi kunde se att det var en okänd person som beundrade vår färd denna sena varma julikväll, det visades senare att det var båtklubbens ordförande!

Nu var det dags att styra rätt in i rampens fålla med överseende av två familjära personer (som naturligtvis har överseende med några felmanövreringar) och en ordförande som hade denna ramp som sitt skötebarn.

Styrmannen som kan fickparkera sin bil hade många svårigheter att styra båten rätt i rampens mynning. Nordkap 20 trilskades med att krocka med allt som var i närheten av rampen. Plötsligt hördes en duns så t.o.m. generationens åldermans Gucciliknande solglasögon hamnade i älvens grumliga vatten utan att återfinnas.

Till slut med hjälp av båthamnens ordförande kom båten rätt i rampen. Motorexperten kunde konstatera en del skador på skrovet samt att propellern var sönder.

Vi hade i alla fall tur med vädret, fika med dopp var gott och Nordkap 20 sjönk inte!

Under kategori ”Båtliv Nordkap 20” i fotoalbum finns många album från båtköpet till båtförsälningen av skeppsredarens korta båtägarliv.

 captain1